Meny
Meny

Juan

Supporttekniker, IT

"Det bästa valet jag gjort"

Juan studerade media på gymnasiet. Efter det arbetade han på Apoteket Hjärtat på servicedesk. Nu jobbar han som IT-tekniker för servicedesk på Afa Försäkring. Det är det bästa valet han gjort.

Afa Försäkring är en familjär och välkomnande arbetsplats, tycker Juan. Att söka sig hit är det bästa val han gjort. När Juan kommer till jobbet börjar han med att titta igenom ärendesystemet och hjälpa medarbetare som använder de olika systemen med både hårdvaru- och mjukvaruproblem. Det är många olika arbetsuppgifter på en servicedesk.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Jag skapar nya användare i olika system, till exempel om det kommer konsulter eller nya anställda som behöver komma in i vissa system. Det handlar också om att skapa behörigheter till olika program och hantera hårdvara, söka fel om något inte fungerar och ge support till kollegor som kommer på vår drop in-tid. Sedan ska allt dokumenteras.

Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Att kunna hjälpa användarna när fel uppstår. Bäst av allt är alla våra fina kollegor på kontoret. Arbetet är precis så som jag vill att det ska vara. Här kan jag stanna länge.