Meny
Meny

Haben

Försäkringsutredare, Försäkringshantering

Haben uppskattar variationen av ärenden

Efter två års studier vid FEI, Företagsekonomiska institutet, jobbade Haben med att sälja försäkringar. Idag arbetar hon som försäkringsutredare och skadereglerare på Afa Försäkring. Ett val hon önskat att hon gjort direkt efter studierna. Hon trivs väldigt bra och utvecklas varje dag.

Några av kurskamraterna på FEI valde att praktisera på Afa Försäkring och det var en kurskamrat som tipsade Haben om att söka sig till företaget. Kurskamraten pratade gott om företagskulturen och utvecklingsmöjligheterna och rekommenderade Haben.

– Jag ville jobba med skadereglering, så det passade fint när jag blev erbjuden jobb här. Det är skönt att slippa pressen att sälja en produkt. Kollektivavtalade försäkringar är inte som vanliga försäkringar man köper, det är en av de vanligaste anställningsförmånerna i Sverige

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Vi får in olika ärenden och vi utreder om kunden är försäkrad hos oss. Det är mycket kontakt med arbetsgivare. Vi tittar på om det är ett olycksfall i arbetet eller en arbetssjukdom. Vi tittar på diagnoser och utreder anställningen, säger Haben.

– Vi går också igenom äldre skador och skapar ärende åt kunden. Vi kan upptäcka att kunden behöver komplettera med något, eller att kunden har rätt till någon av de andra försäkringarna hos oss, exempelvis vår sjukförsäkring (AGS).

Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Varje dag är en utmaning i och med variationen av ärenden som ska utredas. Kollegorna är helt fantastiska och ställer alltid upp, jag kan fråga vem som helst. Vi jobbar helt enkelt som ett team.

– Afa Försäkring har lyckats skapa en arbetsmiljö där det är lätt att lära känna alla, det är en trygg och omhändertagande plats.