Meny
Meny

Kamal

Systemutvecklare, IT

Kamal trivs med att utveckla ny teknik

Kamal studerade datateknik på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm. Efter studierna ville han jobba med något värdefullt och gick därför ett traineeprogram på Afa Försäkring, där han nu jobbar som systemutvecklare.

Kamals avdelning SU4 består av ett antal systemutvecklare som är uppdelade på team. Det finns fyra SU-avdelningar på Afa Försäkring. SU står för Systemutveckling. Kamals team jobbar med att utveckla system för förebyggande åtgärder hos Afa Försäkring. Det kan röra sig om system för forskare för att söka forskningsanslag inom arbetsmiljö och hälsa eller system för arbetsgivare som ansöker om rehabiliteringsstöd eller stöd för arbetsmiljöutbildning.

– Jag tycker att det är viktigt att arbeta för ett företag vars målsättning är att tillgodose människors behov av ekonomisk trygghet – det känns hedrande att få vara en del av det.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Jag är Fullstackutvecklare och arbetar med Frontend, Backend och även utveckling och drift av vår plattform. Frontend-utveckling är programmering som fokuserar på de visuella delarna av en webbapplikation eller app. Backend-utveckling är utveckling av själva logiken i en webbapplikation.

– För stunden är det fullt fokus på att bygga ett helt nytt system för ansökan om medel för forskning. Utöver det underhåller vi befintliga system.

Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Det roligaste är att arbeta med ny teknik och vara del av att utveckla något större. Det är både utmanande och lärorikt.

– Ingen dag är den andra lik, vilket jag verkligen uppskattar. Jag tycker också att Afa Försäkring har lyckats rekrytera fantastiska medarbetare som bidrar till en härlig arbetsatomsfär.