Meny
Meny

Arpad

Systemutvecklare, IT

Arpad vill göra samhällsnytta via jobbet

Arpad studerade datavetenskap på Stockholms universitet samtidigt som han jobbade som bartender. Viljan att jobba med något samhällsnyttigt fick honom att gå ett traineeprogram på Afa Försäkring, vilket ledde till att han anställdes som systemutvecklare.

Arpads avdelning SU 2, Systemutveckling 2, jobbar med att förvalta, drifta och skriva ny mjukvara. Med drifta menas underhålla och se till att tjänsterna fungerar som de ska. Han jobbar främst med utvecklare inom försäkringshantering. En av Arpads drivkrafter är att veta att hans arbete faktiskt gör skillnad och bidrar med något positivt för andra i samhället.

– Det som fick mig att söka till Afa Försäkring var att jag kände att jag vill göra samhällsnytta, säger Arpad.

– En vanlig dag på jobbet skriver jag kod och försöker lösa problem så att vårt arbete går framåt. Det kan variera rätt mycket, vilket jag tycker är kul.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Min huvudsakliga kompetens ligger i backend-utveckling i C# och .NET. C# är ett programmeringsspråk och .NET är ett ramverk. Man kan förenklat säga att C# är flygplanet och .NET är landningsbanan. Just nu jobbar jag i Team kvalifikationsbedömning som består av försäkringskvalifikation och skadekvalifikation. Vår arbetsuppgift är att förvalta och skriva ny mjukvara inom kontexten kvalifikationsbedömning.

– Våra huvudaktiviteter är att fastställa om arbetsgivaren har en gällande försäkring, fastställa om arbetstagaren omfattas av arbetsgivarens försäkring, fastställa om livshändelsen omfattas av någon försäkring och tillhandahålla information om försäkringsskydd och försäkringskvalifikation.

Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Roligast med att arbeta på Afa Försäkring är att känna att man bidrar med något positivt. I grunden är det att alla ska ha en trygg vardag. Men det är även väldigt tacksamt att utveckla något som våra handläggare har nytta av.