Meny
Meny

Zozan

Bolagsjurist, Juridik

Zozan lämnade advokatbyrån för mer varierade arbetsuppgifter

Analysera och upprätta avtal, stötta företagets avdelningar i juridiska frågor och vara ombud i domstol vid tvister. Zozan jobbar sedan snart två år tillbaka som bolagsjurist på AFA Försäkring och uppskattar variationen hon får i sitt arbete.

– Jag jobbade på advokatbyrå och tyckte att AFA Försäkrings verksamhet och bolagsstruktur verkade intressant. Jag såg framför mig en stimulerande arbetsmiljö och varierade arbetsuppgifter, säger Zozan.

– Det som lockade var sättet att arbeta mot företagets olika avdelningar och att få träffa och jobba med människor från skilda yrkesgrupper. I min roll på byrån jobbade jag oftast mot andra jurister. Här såg jag att jag skulle få jobba mer med hela verksamheten och det lät spännande och nytt.

Vilka är dina arbetsuppgifter som bolagsjurist?
– Avdelningen Bolagsjuridik är en stödfunktion och vi stöttar i princip hela AFA Försäkrings verksamhet i juridiska frågor. Det kan vara allt från frågor om försäkringsrörelseregler och personuppgiftsreglering till avtalsförhandlingar. Så det är väldigt varierande, säger Zozan.

– Jag jobbar ganska mycket med en av våra IT-avdelningar och då är det ofta avtal som ska ingås i samband med att vi köper in ett IT-system eller en tjänst. Sedan jag började här har jag också arbetat med juridiska tvister vid två tillfällen. Då agerar jag ombud för AFA Försäkring i domstol.

Vad är roligast med att arbeta på AFA Försäkring?
– Det roligaste är att få träffa så många människor med olika bakgrund och perspektiv på saker. Det gör att jag får en bättre helhetsbild av företagets verksamhet. Och det tror jag är viktigt att ha som bolagsjurist, säger Zozan.