Meny
Meny

Hanna

Produktägare , Förebygga

Hanna jobbar som produktägare för IA-systemet

Efter flera års arbete inom socialförsäkringen lockades Hanna av en annan del av det svenska trygghetssystemet, Afa Försäkringar. Nu jobbar hon som produktägare för IA-systemet, ett stöd för organisationer i arbetet med systematiskt arbetsmiljöarbete.

Hanna har bytt jobb som produktägare. Tidigare jobbade hon med försäkrings- och kundinformation. Nu jobbar hon som produktägare för IA-systemet. IA-systemet gör det möjligt för stora och små företag i samma bransch att dela information om arbetsmiljöhändelser, utredningar, åtgärder och därmed lära av både egna och andras erfarenheter. Användarna ser samband mellan användning av IA-systemet och minskning av olyckor, tillbud och risker på arbetsplatser. Hur gick det till när du fick din nya tjänst?

– Jag såg annonsen och blev direkt nyfiken och pratade med ett par personer jag känner som arbetar med IA-systemet. Jag sökte tjänsten och en kort tid därefter fick jag tjänsten och kunde börja nästan direkt.

Vilka är dina arbetsuppgifter som produktägare?
– Allt möjligt, varje dag är en ny dag. Mest jobbar jag med att identifiera behov av utveckling av systemet, det kan vara förbättringar för kunder, men också felrättningar och utveckling för att förbättra för oss som arbetar med att implementera IA hos våra användare.


Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Afa Försäkring arbetar för en god sak och allas rätt till ersättning om ett försäkringsfall i arbetet inträffar. Att få arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet som pågår runt om i Sverige och i världen är verkligen roligt och ett spännande område som jag vill lära mig mer om. De kollektivavtalade försäkringarna är en viktig del i vårt trygghetssystem. Det gör att jobbet känns viktigt.

– På företaget i stort är det bästa dels alla kollegor, och dels Afa Försäkrings uppdrag. De kollektivavtalade försäkringarna är en viktig del i vårt trygghetssystem. Det gör att det också känns viktigt att komma till jobbet.