Meny
Meny

Sirak

Utvecklare, IT

Sirak lämnade konsultlivet för fast jobb på ett schysst företag

Testning, utveckling och kontroll av stora mängder data. Sirak jobbar som systemutvecklare och datakvalitetsansvarig på Afa Försäkrings IT-enhet och uppskattar företagets omtanke om anställda och kunder.

– 2014 hörde min gamla chef från ett konsultbolag av sig och berättade att han hade börjat arbeta på Afa Försäkring. Han beskrev sin nya arbetsplats som ett schysst företag som bryr sig om såväl de anställda som sina kunder, säger Sirak.

Vilka är dina arbetsuppgifter som systemutvecklare?
– Vi bygger rapporter för att jämföra data i lagret med källsystemen. Jag jobbar mycket med att kolla siffror i datan och när jag märker att något ser annorlunda ut eller får en känsla av att det är något som inte stämmer så utreder jag det. Ibland är det inte något fel, men då tar jag i alla fall reda på varför mönstret av siffror ser annorlunda ut.

– Vi jobbar agilt i vårt produktteam och det innebär att vi har ett stand up-möte på ungefär en kvart varje morgon. Där går vi igenom vad var och en i teamet gjorde dagen innan, vad vi ska göra under dagen och om någon har behov av kollegornas hjälp. Sedan är det för mig ganska flexibelt och fritt. I och med att jag jobbar med flera projekt och på olika ställen i huset så blir dagarna också olika, det finns inte någon fast rutin.

Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Jag gillar mina kollegor jättemycket. Jag gillar också att vi fokuserar på framtid, vi är måna om att ha bra verktyg och program och vi uppdaterar dem kontinuerligt. Vill man driva en fråga om att uppdatera ett program vi har så får man gehör, det gillar jag, säger Sirak.