Meny
Meny

Afrodite

Ansvarig CIO-Office, IT

Afrodite lockades av Afa Försäkrings värderingar

Arbetsdagen börjar redan vid morgonkaffet med mejl och genomgång av dagens schema. Som chef för avdelningen CIO Office jobbar Afrodite med inköp och säkerhet och arkitektur inom IT.

– Jag jobbade som Business Intelligence-chef på ett telecom-företag och kände inte till Afa Försäkring när jag såg annonsen för tjänsten. Men ju mer jag läste om företaget desto mer intresserad blev jag, säger Afrodite.

– Det som lockade mig var Afa Försäkrings värderingar och att företagets försäkringar skapar bättre förutsättningar för människor i arbetslivet. Min första tjänst var som gruppchef för BI, ett område jag kände väl till, och för webbutveckling, något jag inte hade jobbat med tidigare och såg som en utmaning.

Vilka är dina arbetsuppgifter som chef för CIO Office-avdelningen?
– Jag ansvarar tillsammans med mitt team för områdena inköp och säkerhet och arkitektur inom IT. Till exempel stöttar vi i realiseringen av vår nya IT-strategi och arbetar med att sätta och implementera nya strukturer och arbetssätt inom inköp, där våra IT-inköp har ett stort fokus.

Vad är roligast med att arbeta på Afa Försäkring?
– Det är alla de intressanta människor man jobbar med som gör att det är roligt. Och naturligtvis att man representerar Afa Försäkring, säger Afrodite.

– Det finns stora möjligheter att utvecklas hos oss. En möjlighet är att få en chefsroll, vi rekryterar väldigt ofta internt. Önskar man istället bredda sin kompetens finns det också möjligheter att bli specialist inom sitt område eller att lära sig något helt nytt.